maanantai 21. maaliskuuta 2016

valaisin


Viimeisenä näyttötyönä koulussa tehtiin valaisimet, joiden saatesanat oli jotakuinkin sinnepäin kuin revittelevä, iloinen tms. positiivinen kevät ilmestys. Muotoilu oli kans oleellinen osa (ja kierrätysmateriaalit....)  En kyl oikeesti muista, mut jotain tohon suuntaan. Valaisin on näytöstuote.

Pyörittelin kalan, kasvien sekä laivan välillä ideoita, mut sit jotenkin päädyin tekemään kalan.

Halusin mahdollistaa kalaan liikettä, ja kala meneekin ns. kasaan. Runko on väännetty "rautalangasta" joka on päällystetty liimatrikoolla. Tän jälkeen renkaat on yhdistetty lakananauhalla.


Kalan naama ja peräpää on tyhjiömuovaimesta ulos tullutta ylijäämää, joka on kuumailmapuhaltimella muokattu oikeaan muotoonsa. Silmät on kanssa tyhjiömuovaimesta tulleet (ulompi kuori) joiden sisällä on toiset puolipallot. Silmien "väri"/hologrammi on vaateiden hintalapuista.


Kala on päällystetty (opettajan) kirppislöytö silkkihuivilla sekä jollain muovimaisella (pinkki) kankaalla jota koulusta löytyi. Evät on iiriskalvoa, rautalankaa sekä kaksipuoleista teippiä. Osa iiriskalvosta on ns. roskaa ja isoimmat palat on otettu uutena rullasta.



Kalan sisällä menee rautalankaa, johon on sijoitettu paristokäyttöisiä led-valosarjoja 3 kpl. Kalan sisällä on levy johon paristokotelot on kiinnitetty. Paristokoteloihin ja valokatksijaan pääsee käsiksi kalan sivusta, jossa on tarralla sulkeutuva luukku. Alkuperäisessä suunnitelmassa paristot piti tulla ohjaussauvoihin, mutta kotelon ja ensimmäisen ledin välillä on jotakuinkin 20cm johtoa eikä tämä idea toiminutkaan. Tästä syystä kala menetti "pituuttaan" ja muuttui enemmän pallomaiseksi.

Ohjaussauvat ovat harjanvartta ja kala roikkuu vahanauhan varassa kepeissä. Tein koukut langan kiinnitystä varten kalan rakenteisiin jo heti alussa.


Ei kommentteja: